Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért
Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért egy civil oktatási szervezet (zachor héber szó, jelentése: emlékezz!). Célunk, hogy pedagógiai megközelítésünk, oktatási programjaink, tananyagaink és kiadványaink segítségével hozzájáruljunk ahhoz, hogy a fiatalok a múltról való ismeretek megszerzése mellett érzékenyebbek, nyitottabbak legyenek egymás elfogadására.

Oktatási módszertanunk a személyes perspektíva pedagógiai jelentőségét hangsúlyozza. Tananyagaink fókuszában a különböző kompetenciák fejlesztése, a kritikai gondolkodás és a szociális és érzelmi tanulás erősítése áll. Személyes élettörténetekre épített digitális oktatási anyagokkal, programokkal és pedagógusoknak szóló szakmai továbbképzésekkel kívánjuk segíteni a 21. századi kompetenciák fejlődését és fejlesztését.

 Fontosnak tartjuk, hogy a tanárok, a diákok és a szélesebb nyilvánosság együttérzéssel tekint(hes)sen a 20. század drámai társadalmi eseményeire, a kirekesztés, a rasszizmus, az antiszemitizmus, az előítéletesség következményeire, és együttérző, aktív állampolgárokként, felelős emberekként döntsenek és cselekedjenek mindennapjaikban.

© IntroWeb | 2021 Weboldal készítés, SEO